Üdv a blogomon!

~Ha szereted a vámpírokat,akkor neked itt a helyed!~
-Betti

2014. november 27., csütörtök

15.Rész

15.Rész
Nadine
Arra ébredtem hogy valami,szörnyen világos,fehér szobában vagyok,és egy lány ül az ágyam mellett.Középen elválasztott,hosszú,egyenes,szőkésbarna haja,és barna,barátságos szeme volt,a jele pedig vörös.A tekintete tele volt szégyennel,aggodalommal és könnyekkel.Alig hogy kinyitottam a szemem azonnal odarohant és megfogta a kezem.
-Nagyon sajnálom...Olyan ügyetlen voltam! Az életedet kockáztattad értem,és most itt fekszel egy csomó sérüléssel,miközben nekem kéne! Ez nem fair! - A lány zokogásban tört ki,én pedig nagy nehezen felültem.Igazából elég furán éreztem magam,és majd elsüllyedtem.Most hogy a gyengélkedőn vagyok,nem akartam senkivel találkozni.
-Semmi baj.Ha nem megyek be érted,már rég halott lennél,én pedig egész életemben mondogathatnám hogy,mi lett volna ha megmentem?! Úgy hogy ne bőgj,inkább beszéljük meg. - A hangom higgadtan és erőtlenül csengett,majd ránéztem a kezemre,amin egy kötés volt. - Milyen volt a kezem? Örökké ilyen lesz? - Kérdeztem ijedten,mire kikászálódott az ölemből és mélyen a szemembe nézett.
-Nem,szerencsére nem.A vámpírok eszement gyorsan gyógyulnak....- Hallottam a hangjából hogy nem a teljes igazságot mondja el,de úgy gondoltam nincs itt az ideje hogy elkezdjem faggatni,így inkább csak elmosolyodtam.
-Hála Nüxnek.Te jól vagy azért? - Kérdeztem,komolyan.Olyan rémült volt az asztal alatt,hogy legszívesebben elsírtam volna magam.Láttam egy-két piros foltot az arcán és a kezén,de azon kívül semmi mást.
-Igen,hála neked.Nem is tudom hogy tudnám megköszönni... - Hebegte a lány.
-Mondjuk úgy,hogy bemutatkozol. - Mondtam kedvesen,mire elmosolyodott.
-Bocsánat,a nevem Julie Avery.Nagyon örülök. - Mondta félénken.
-Én is Julie,az én nevem Nadine Cross.
-Tudom!..Jaj,bocsánat,csak... - Szégyenében lesütötte a szemét,aztán megint rám nézett. - Igazából,mindenki tudja a suliban a neved.Nem tudom hogy milyen hatással van ez rád,de én a helyedben vigyáznék Christine Hargensennel..Csúnya bosszút tervel ellened. - Majdnem legurultam az ágyról mikor ezt meghallottam.Az a ribanc még mindig rajtam lovagol?! Ezt nem hiszem el!
-Honnan tudod mind ezt? Csak úgy elmondja neked? - Kérdeztem kicsit élesebben,mint kellett volna.
-Mondhatjuk úgy is..Gondolatolvasó vagyok. - Mikor meglátta hogy úgy nézek,mint aki látott egy szellemet,röhögni kezdett.
-És nem szar hogy egész nap,az egész suliban mindenkinek hallod a gondolatait? - Kérdeztem azon tűnődve,vajon engem is hall?
-Eleinte nagyon szar volt,de idővel megtanultam kizárni azokat amiket nem akarok hallani.Egyébként a tieidet nem hallom,így se - úgy se.Amikor bele akartam nézni a fejedbe,valami féle viharba ütköztem.
-Ja,ja igen,ez a képességem.De miért is akartál a fejembe nézni?
-Ó! ne értsd félre,nem azért hogy megtudjam a perverz kis titkaid,hanem mert amíg aludtál,állandóan azt mondogattad hogy "Nem adom." Kíváncsi lettem,és...-
-Nadine! Édes Nüx! Ugye jól vagy?! - Rontott be Darren egy csokor valamivel.(A virágok nem igazán az erősségem.) közben majdnem fellökte Julie-t,aminek nem örültem.
-Jaj,ne haragudj,nem láttalak. - Mielőtt rámeresztettem volna a gyilkos arcom,hála az égnek bocsánatot kért.Most nem bírtam volna ki még egy beképzelt pasit.A félelem jeges keze markolt a gyomromba,mikor eszembe jutott Jack,és a vágás a karomon.Már nem volt ott,de önkéntelenül is megérintettem.Csak úgy ott hagyott szó nélkül,mintha csak egy éjszakás csitri lettem volna.
-Darren,mit csinálsz itt? - kérdeztem.
-Szerinted mit? Éppen fejen állok.Ébresztő! A barátom vagy! Bejöttem hozzád a gyengélkedőre és hoztam virágot.Manapság ez nem olyan világot rengető dolog.Ahogy vége volt a szertartásnak azonnal jöttem ahogy tudtam. - Teljes erőmből forgattam a szemem miközben megpuszilt és beletette a virágot egy vázába.
-Ki tartotta a szertartást? - Kérdeztem,majd bocsánatkérően elmosolyodtam. -Darren,ő itt Julie Avery,Julie ő itt Darren Foster. - Biccentettek egymásnak.
-Na ez az! Cordelia Goode! Minden Vámpírok Főpapnője! El tudod ezt hinni? - Motyogtam valami nemhez hasonlót,majd megigazítottam a hajam.
-Ha most belegondolok,örülök hogy nem haltál meg. -Intettem Julie-nak hogy üljön ide az ágyamra.Darren oda tolta a széket az ágy mellé,én pedig elkezdtem keresni a távirányítót.Szokás szerint tőlem hat méterre volt.
-Julie,ide hoznád a távirányítót? - Kértem kedvesen,mire úgy felpattant mint egy bolha.
-Hát persze. - Azzal visszaült mellém,és rákapcsoltam a Comedy Central-ra.Éppen a Mike és Molly ismétlések mentek,ami feldobná a hangulatom.

Julie
Julie már kicsit jobban érezte magát mikor tisztázta a dolgokat Nadine-val.Az viszont nyugtalanította hogy nem hall bele a fejébe.Úgy érezte,mivel ő is megmentette a tűztől,neki is meg kéne az álomtól.Éppen a Mike és Molly ismétléseit nézték,mikor egy szipogó szőke lány belépett a szobába egy csokor sárga rózsával és egy zsálya füstölővel.
-Szia Tanja.Hogy van....? - Kérdezte Nadine a szőke lánytól,aki megállás nélkül sírt.Julie hallotta a fejében lévő gondolatot,önkéntelenül.A lány olyan hangosan gondolkodott mintha ordítana."Nem fogja túlélni! Hogy mondjam meg? Túlságosan megégett,és nem éli túl az átváltozást! Reménykedjünk hogy vörös lesz belőle."
-Lena? Nagyon megéget...Nem éli túl az átváltozást,de talán vörös lesz belőle.Astoria megállás nélkül bömböl,Jenn pedig sehol sincs.Azt reméltem itt lesz nálad.Adam nem akarja egyedül hagyni,Andy meg gondolom a szobájában szedi a Xanaxot.Fiona azt mondta azonnal bejön hozzád,amint ő és az anyja tárgyaltak Duantiával.Baromi ijesztő egy nő,az biztos.Ja,és tessék.Ezt neked hoztam.A zsálya megvéd. - A lány hirtelen Julie-hoz fordult,és kezet nyújtott. - Szia,Tanja vagyok.Ne félj,nem foglak lekiabálni.
"Furcsa". Gondolta Julie,és elhessegette a zavaró gondolatait.
-Én Julie vagyok,sajnálom a barátnődet.Biztos kedves lány volt...-
-Lena? Ugyan,dehogy.Nem volt kedves.Sőt,néha kifejezetten undok volt,de azért sajnálom.Voltak jó pillanatai. - Mondta Tanja őszinte szomorúsággal. - Régen jóban voltunk,de megváltoztatta a hírnév.Mivel Astoria a Sötétség Lányai és Fiai vezetője,egész nap nyalja a seggét,csak hogy rá is figyeljenek.Ami Astoriát illeti ő nagyon kedves és segítőkész,csak néha túlságosan lefoglalja önmaga.Te gondolat olvasó vagy,ugye?
-Igen. - Válaszolta szűkszavúan Julie.Tanja elmosolyodott.
-Én érzem mások érzéseit.Nem jó,de sokszor hasznos. - Darren és Nadine csak bambultak,és váratlanul Tanja mobilja pittyegni kezdett. - Meghalt.Aztán feltámadt.Ó,van még valami.Össze-vissza sikítozik,az anyja meg az apja ott van vele. - A lány tehetetlenül maga elé nézett,majd hanyatt dőlt a fotelban,és nézte a Mike és Molly-t.
-Nagyon csúnyán megégett? - Kérdezte Nadine.Julie hallotta a lány hangján hogy mindjárt elalszik.
-Az oldala,a fél arca és a fél haja.Ami azt illeti,igen,nagyon. - Mondta Tanja,majd hirtelen egy részeges fiú hang ütötte meg Julie fülét.
-Látom rohadtul aggódsz érte. - Julie felismerte.A fiú Andrew Maslin volt,dráma óráról.A fiú gondolatai elég zavarosak voltak.Dühöngött,szomorú volt és megkönnyebbült.Julie ki bírta olvasni hogy ő és Lena nem voltak meg jól,még pedig a lány önzősége miatt.
-Miért Andy? Mit kéne tennem? Tele kéne magam tömni nyugtatóval,és akkor Lena meggyógyul? Természetesen aggódom érte,de nem játszom túl a szerepem.Nem fogok síró görcsöt kapni. - Tanja hangja határozottan csengett,és ettől Andrew kicsit lenyugodott,és leült mellé.
-Igazad van,ne haragudj.Már nem vagyunk együtt,de akkor sem kívántam hogy ez történjen vele.Önmagában kedves lány volt,de a hatalom mindenkit megváltoztat.
-Ezt hogy érted? - Kérdezte Nadine,majd megbökte Darren fejét,aki borzasztó hangosan horkolt.
-Ó,Nadine.Ugye jobban vagy már? - Nadine bólintott,Andrew pedig folytatta. - Tegnap harmadik óra után szakítottunk.Közölte hogy áthelyezik a new york-i Éjszaka Házába,és neki nem lesz ideje rám.Én meg a fejéhez vágtam hogy semmi gond,legalább nem kell elviselnem a nagyképűségét.New York-ban felajánlották neki hogy ő lesz a Sötétség lányai vezetője.Elismerem,gonosz volt tőle hogy csak úgy közölte,de akkor sem kívántam ezt neki.Velencébe sem jött volna el...-
-Srácok. - Szakította félbe Tanja Andy-t. - Lena nem élte túl a másodikat sem.Meghalt.
Nadine
-Darren! Kelj fel... - A hír hallatán hogy Lena meghalt,én is elsírtam magam,nem nagyon,de azért sírtam.Tanja kifejezéstelen arccal nézte a sorozatot,Darren és Julie pedig nem csináltak semmit.Mikor megláttam hogy Andy be akarja venni  a maroknyi nyugtatót,felmordultam.Tanja kikapta a kezéből az összeset,majd lehúzta a wécén.
-Köszi... - Mondta Andy,a következő pillanatban pedig Adam rontott be.A szeme puffadt volt,az arca pedig sápadt.
-Részvétünk. - Mondtuk egyszerre.
-Kösz,srácok.Édes Nüx..Még olyan fiatal volt.Igaz,mindig összevesztünk,de akkor is a húgom volt. - Hirtelen juliehoz fordult és kezet nyújtott.
-Te vagy az akit Nadine megmentett? Az én nevem Adam LaFont,örülök hogy élsz.
-A nevem Julie.Sajnálom a húgodat,megértem,milyen ha meghalt valakid,az apám meghalt,egy éve rákban.Az elején még meg tudták volna gyógyítani,de nem tettek érte semmit.Adták neki a fájdalom csillapítót,kemó kezelést kapott,ami még jobban tönkre tette,a végén pedig szörnyű halált halt.Az anyám depressziós lett,a nővérem pedig drogozni kezdett.Az utolsó amire emlékszem hogy mindkettőjüket bezárták egy elvonóra,aztán megjelöltek.
-Sajnálom.Nem...Nem tudtam..Ami Nadine-t illeti,már az első naptól fogva látszott rajta hogy erős és becsületes.
-Sajnálom Adam. - Mondtam,majd magamhoz öleltem.Adam leült a fotelre,Tanja és Andy mellé,és nézett ki a fejéből.
-Khm.Srácok,mondani szeretnék valamit. - Úgy döntöttem elmondom nekik hogy a tűz nem véletlen baleset volt,joguk van tudni.Kíváncsian néztek. - Amikor Fionával észrevettük a tüzet,és megpróbáltuk betörni az ajtót,Fiona észrevette hogy az ajtó kulcsra van zárva.Kívülről.
-Azta.Kurva. - Sóhajtott Tanja,a többiek pedig éles beszélgetésbe kezdtek.
-Ő volt az? Neferet? - Kérdezte Adam.Azt hittem oda megyek és letépem a fejét.Hé,te hígagyú! Itt van két másik ember akik semmit sem tudnak az egészről! Ránéztem hogy fogja be a száját,de nem engedelmeskedett.
-Ugyan Nad! Hamarosan mindenki tudni fogja! Akár ki is ordibálhatnánk! Hisz nem ezért megyünk Velencébe? Neferet volt az aki tüzet gyújtott,és bezárta az ajtót?! - Szinte már kiabált,és nem kellett sok ahhoz hogy agyon csapjam egy villámmal.Ehelyett inkább vettem egy mély levegőt,és megpróbáltam nem hazudozni.
-Neferet?! AZ a Neferet?! - kontrázta Darren,amitől úgy éreztem a vállam megereszkedik a sok stressztől.
-Igen Darren ő,ami a tüzet illeti valószínű hogy nem.Ha ő lett volna,a többiek már nem élnének,és valószínűleg én sem.Viszont talán tudom hogy ki volt...-
-Á,Nadine.Látom már jobban is vagy.Borzalmasan érintett amikor megtudtam a labor tüzet,és a sérültek nevét.Adam,őszinte részvétem a húgod miatt. - Ahogyan ezeket a szavakat kimondta,Julie hirtelen megfeszült az oldalamon,megszorította a kezem.
-Nos,nekem most mennem kell.Nadine,ha később felépülsz,feltétlen beszélnünk kell.Hálával tartozom amiért megmentettél.Na,megyek,sziasztok. - Azzal elköszönt,és kisietett a szobából.Szerencsére a következő pillanatban Fiona és Miss Goode lépett be az ajtón.Fiona oda sietett hozzám,Cordelia pedig ráförmedt Arisztoszra.
-Te meg mit keresel itt? Tudtommal nincs a munkakörödben,az hogy sérült vámpírjelölteket látogatunk.
-Elnézést,Miss Goode,de tudtommal nem szegek szabályt ha kíváncsi vagyok egy vámpírjelölt állapotára.
-Vigyázz Aforizma,a kíváncsiság néha a vesztünket okozhatja. - Mondta Cordelia,és utólag rám kacsintott.Arisztosz felfújta magát mint egy béka,és kisietett a szobából. - Ó,Istennőm,hogy nekem mennyire elegem van már belőle.Adam,tudom hogy nem ismertem a húgodat,de akkor is,kifejezném a részvétem.Astroria,a másik kislány.El akar menni egy időre Skye szigetére az anyja és az apja után.Ott talán begyógyulnak a sebei.Már ha a Sgiach beengedi.
-Sgiach? Az meg mi? - Kérdeztem értetlenül,és hirtelen megint azt éreztem hogy én vagyok az aki nem tud semmit.
-A Sgiach annak a harcosnak a neve akit csak úgy hívnak hogy Fejvadász.Nyers volt és barbár,ahogyan egy harcostól elvárható. - Mondta Fiona. - A  Sgiach egy harcosnő volt,  egy lenyűgöző erővel rendelkező vámpír.A Nők szigetén él, az ottani Éjszaka Házában.
-Nők szigete? - Értetlenkedett Andy.
-Igen,úgy hívják hogy Skye.Skóciában van.Ott képezték ki az első vámpír harcosokat,ennek az oka hogy ti nem tudtok róla.Valamikor az 1800-as évek elején a  Főtanács úgy döntött, hogy mindenki számára így lesz kényelmesebb. - Ecsetelte Adam.
-Ha jól tudom,most már mindegyik Éjszaka Házában folyik harcosok képzése.Kalonának is van egy csomó harcosjelöltje,márpedig ő egyértelműen nem Skóciában van.Mellesleg,honnan tudod mind ezt Adam? Nem akarlak megsérteni,de Vámpírszocon nem vagy egy lángész. - Magyarázta Darren.
-Egyike vagyok a harcos jelölteknek.Igen,harcos akarok lenni.A kiképzésen nem csak pankrációzunk,hanem tanulunk is agyatlanok. - Mondta de hangjában bujkáló mosoly arról árulkodott hogy nem akart vele megsérteni senkit.
-Azta!Hűha! - mondtuk kórusban.
-És elmehet? A tanács elengedi? - Kérdezte Tanja,Miss Goode pedig bólintott.
-A tanácsnak ebbe nincs beleszólása.Sgiach egy különálló vámpírkirálynő,aminek persze a Tanács nem örült,így Sgiach elvonult Skye-ra,amit nagyon erős védő gyűrű vesz körül.Ő se lép ki onnan,és oda se lép be senki.Ami Velencét illeti holnap megyünk. - Közölte Cordelia,aitől szemmel láthatóan Adam felzaklatta magát.
-Samhain-ra vissza érünk? - Kérdezte.Utólag megtudtam hogy a Samhain itt a Halloween.Elég furcsa,de az őslakosok így nevezték el.Ja,ami a Karácsonyt illeti,az sem karácsony,hanem Yule,a téli napforduló,ami sokkal régebb óta van mint a karácsony.
-Úgy terveztem hogy csak egy hétig maradunk.Tárgyalunk a tanáccsal,ők leellenőrzik az oroszlán ketrecét,és ha minden rendben akkor talán elmehetnénk város nézésre,persze csak ha akartok.A gyász még nagyon friss. - Hirtelen bejött Zafír,az egyik házsártos nővér és levette a kezemről a kötést.Arra számítottam hogy egy hatalmas égési seb lesz ott,és közlik hogy örökre ott fog maradni,de ehelyett csak egy vörös folt maradt.
-Hogy hogy begyógyult? - Kérdeztem mire Zafír megforgatta a szemét és közben befecskendezett valamit az infúzióba.
-Hé te agyalágyult! Pont most akarod elaltatni mikor itt vannak a barátai? - Kiáltott utána Cordelia,de Zafír ügyet sem vetett rá,csak kiment a szobából.Cordelia a gyanútlan Darrenhez fordult,mikor már éreztem hogy le akar csukódni a szemem,az utolsó egy-két mondatot még elcsíptem. - Neki is beszámoltatok Neferetről? Fiam,közel állsz Nadinehoz?
-Ööö,igen és igen.
-Helyes,akkor holnap te is velünk jössz. - Mi?! Azt nem! Tiltakozni akartam,de ehelyett elájultam.A francba....